За тиждень ціни на брухт в Туреччині зросли на $20 – до $350 за тонну

01.12.2020
Минулого тижня (20 – 27 листопада) котирування металобрухту значно зросли на всіх ринках. Поповнення запасів брухту металургами і зростання попиту на довгий прокат сприяє експортерам брухту. Як наслідок, котирування підвищуються практично з кожною новою угодою. На базовому ринку Туреччини ціни на HMS 1&2 (80:20) зросли до $340-350/т CIF, що на $20 більше, ніж тижнем раніше.
На ринку Туреччини попит на металобрухт досить активний. Заводи замовляють великі партії сировини з доставкою як в найближчі тижні, так і в кінці грудня. Великі гравці намагаються сформувати запаси на зиму, щоб уникнути закупівель брухту за ще вищими цінами через скорочення пропозиції в наступні місяці. У свою чергу, пропозиція брухту з боку великих постачальників невисока.
В Азії попит на металобрухт також зростає через подорожчання заготовки з Китаю і низькі запаси у південнокорейських заводів. В результаті ціни на матеріал марки HMS1 змістилися вище – до $340/т CIF. У той же час японський брухт HMS2 торгується по $300/т CIF порти Тайваню і В'єтнаму.
У найближчі тижні котирування металобрухту будуть збільшуватися через обмежену пропозицію на внутрішньому ринку США і ЄС та очікуване зростання попиту на довгий прокат. Додатковим фактором зростання цін стане формування зимових складських запасів найбільшими споживачами в Туреччині та Південній Кореї. Прогнозний діапазон цін на брухт на наступному тижні – $345-355/т CIF.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти