Котирування металобрухту на світових ринках плавно знижуються

02.08.2021

Минулого тижня (23 – 30 липня) котирування металобрухту плавно знижувалися на всіх напрямках. Імпортери мають в наявності достатні складські запаси, які дозволяють їм скоротити закупівельну активність, чекаючи істотних дисконтів. Робочий діапазон цін на турецькому ринку становив $470-480/т CIF за брухт HMS 1&2 (80:20) на тлі $480-490/т в період 17 – 23 липня.

На ринку Туреччини угоди укладалися лише епізодично. Американський трейдер погодився продати велику партію змішаної сировини, в якій брухт марки HMS 1&2 (80:20) був оцінений в $475/т CIF. Дана угоди вплинула на настрої на ринку, і більшість заводів поспішили виставити ціни пропозицій на рівні $465-470/т CIF. Поки такі ціни неприйнятні для трейдерів через збереження високої закупівельної вартості сировини на внутрішніх ринках їх країн.

На ринку Азії вартість металобрухту також знижується. Трейдери розуміють неминучість подальшого продовження тренда на зниження і поспішають вивантажити накопичену сировину. З іншого боку, заводи дуже вибірково підходять до закупівель, оскільки мають велике число альтернативних пропозицій. Ціна на брухт марки HMS1 становила $465/т CIF порти Південної Кореї.

Найближчим часом котирування металобрухту будуть продовжувати рухатися вниз у зв'язку з доведенням імпортерами залишків до нормативного рівня і перегрів ринку. Також тисути на ціни буде і збільшення пропозиції з боку експортерів США і ЄС. Однак зниження цін не буде істотним – низькі показники брухтозаготівлі в США і високі ціни на внутрішніх ринках країг-експортерів обмежать масштаб падіння. Прогнозний діапазон цін на брухт поточного тижня – $465-475/т CIF.

 

Джерело: «Укрпромзовнішекспертиза»


МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти