Недельный обзор 18-25 января

25.01.2019
Поставки на меткомбінати.
На минулому тижні заводи залишили ціни незмінними на тлі значного погіршення ломозаготовки в регіонах країни. На даний момент середня ринкова закупівельна ціна заводів становить 5900 грн. / Тонна.
Поставки брухту продовжують скорочуватися на тлі знизилися цін на внутрішньому ринку. За останній тиждень було поставлено близько 47 тис. Тонн, що на 8% менше, ніж тижнем раніше.

Залишки в портах України.
Запаси брухту в портах України незначно знизилися і зараз складають 5,5 тис. Тонн.

Динаміка виплавки стали.
Виплавка сталі скоротилася до 411 тис. Тонн, що на 4 тис. Тонн або 1% менше, ніж тижнем раніше. Електросталь як і раніше не плавить сталь на тлі дефіциту сировини і слабкий попит її на продукцію.

Баланс брухту на комбінатах.
Рівень задоволення потреб меткомбінатів в привізній брухті склав 83%. Дефіцит обумовлює зниження складських запасів в українських заводів.

Складські запаси брухту на меткомбінатах.
Залишки брухту на складах заводів просіли до 190 тис. Тонн. Індикатор запасів в днях роботи склав 23 дня, що більш ніж в два рази вище нормативного значення. В таких умовах заводи будуть продовжувати знижувати закупівельні ціни.

Прогноз внутрішніх і експортних цін на брухт.
З огляду на високі складські запаси і слабкий попит на металопрокат, котирування брухту на внутрішньому ринку продовжать знижуватися. Прогнозна середня ціна на наступному тижні - 5800 грн. / Тонна. На зовнішніх ринках в найближчі тижні котирування металобрухту будуть коливатися в широкому ціновому діапазоні. Спроби трейдерів продовжити підвищення цін будуть наштовхуватися на жорсткий опір покупців, які поки ще не здатні домогтися успіхів при продажах прокату. Початок стабільного зростання цін ймовірно в другій декаді лютого - у міру відновлення попиту в сегменті кінцевої продукції. Прогнозний діапазон цін на лом на наступному тижні - 280-290 $ / т cif.

Огляд підготовлений на основі даних ДП «Укрпромзовнішекспертиза».

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти