Тижневий огляд 29 жовтня – 6 листопада

09.11.2020
На минулому тижні закупівельні ціни метпідприємств на металобрухт залишалися незмінними на рівні 5700 грн/тонна. Поточна ціна цілком влаштовує покупців. Рентабельність закупівель металобрухту залишається вище нормативного значення.

Поставки на метпідприємства
Поставки брухту на метзаводи знизилися до 66,6 тис. nонн, що знаходиться приблизно на тому ж рівні, що і тиждень раніше. Трейдери і заготівельники притримують сировину на складах, розраховуючи на прогнозоване зростання цін на внутрішньому ринку.

Залишки в портах України
Запаси брухту в портах зросли до 1,5 тис. ьонн проти 1,1 тис. тонн на попередньому тижні.

Динаміка виплавки сталі
Виплавка сталі зросла до 410 тис. тонн, що на 4 тис. тонн або 1% більше, ніж тижнем раніше.

Складські запаси брухту на метпідприємствах
Поставки брухту на метпідприємства склали 66,6 тис. тонн при потребі в 63,1 тис. тонн. Рівень задоволення потреб метзаводів в брухті на минулому тижні склав 106,5%, що дозволило їм наростити складські запаси. Залишки брухту на складах метзаводів знизилися до 125 тис. тонн проти 127 тис. тонн тижнем раніше. Запаси в днях роботи складають 14 днів, що трохи вище нормативного значення.

Прогноз внутрішніх цін на брухт
На внутрішньому ринку України заводи підуть на підвищення закупівельних цін на тлі зростання цін на заготовку і високу ймовірність підвищення вартості металобрухту на зовнішніх ринках. Прогнозна середня ціна на поточному тижні — 5900 грн/тонна.

Інформація за даними ДП «Укрпромзовнішекспертиза»

МИ ГОТОВІ
ДО СПІВПРАЦІ
Контакти